szerző:
Eduline

Egy síró Eiffel-tornyos képregénnyel támogatná a francia oktatási minisztérium a tanárok munkáját, akiknek el kell magyarázni az alsósoknak is, mi történt pénteken Párizsban.

©

Najat Vallaud-Belkacem oktatási miniszter támogatja azt a szórólapot, amelyen képregényes formában magyaráznák el az alsó tagozatos iskolásoknak, mit történt Párizsban. Ahogy a miniszter írta, a tanároknak erősnek kell mutatkozniuk a diákok előtt, ehhez pedig minden támogatást megadna nekik. Párizsi terrortámadás: ezt üzeni egy francia muszlim diákszervezet

Az egyszerű és közérthető nyelven megfogalmazott szöveg arról ír, hogy a támadássorozatot olyan emberek követték el, akik „tele voltak gyűlölettel”. A képregény szerint a válogatás nélkül mindenkit megtámadó terroristák azt szeretnék elérni, hogy mindenki féljen.

A szórólapon olyan kérdésekre keresik a választ, hogy „miért ölnek meg ártatlan embereket?”, „kik a terroristák?” és „mit tehetünk mi?”.

Gyerekektől vett idézeteket is közölnek, az egyikük például azt kérdezte, igaz-e, hogy Franciaország háborúban áll. A 10 éves Noé pedig azt mondja, hogy „Nem láttam a képeket, de nem is szeretném, mert szörnyű dolgok vannak rajtuk. Csak azt szeretném megérteni, hogy miért csinálták”- írta a Guardian.

A tájékoztatón igyekeznek különbséget tenni a muszlimok és a terroristák között. „Ezeknek az erőszakos embereknek semmi köze a muszlimok többségéhez, akik csendben élik meg a hitüket. Azért támadják Franciaországot, mert ez egy szabad ország, ahol bárki szabadon élhet és kifejezheti önmagát. Franciaország háborúban áll a szíriai és iraki iszlamistákkal, ezért próbálnak bosszút állni” - írták.

A szórólapon az is szerepel, hogy a terroristák válogatás nélkül gyilkoltak koncerten, éttermeknél, és azt akarták, hogy mindenki féljen.