szerző:
Eduline

Egy 13 éves lány gondoskodik a családjáról édesanyja betegsége miatt. Így nincs ideje barátkozni vagy szakkörökre járni, de azt mondja, semmiért sem cserélné el ezt az életet, annyira szereti a családját.

Amy Barbour a családjával
©

Az igazgató irodájába hívatták a 13 éves Amy Barbourt, ám nem azért, hogy büntetést kapjon. A diáklány a londoni ITV-től egy meglepetéscsomagot kapott, amiért egyedül gondoskodik a családjáról. Az ajándékot élő adásban adták át és a műsorvezetők is sírva fakadtak Amy történetétől.

A lány édesanyjának két agyi aneurizmája is volt, amitől súlyos állapotba került, Amy bátyja bipoláris zavarral küzd, míg kétéves húga autista. „Biztosan sok mindenből kimaradok, de az én életem ez, és ez így van rendjén. Jobban szeretem a családomat, mint azt szavakkal ki tudnám fejezni” - mondta Amy.

A 13 éves lány iskola után ellátja a családját, segít az édesanyjának a háztartás vezetésében, elvégzi a házimunkát. Ahogy mondta, semmi iskolán kívüli tevékenységben nem tud részt venni, nem jár szakkörökre vagy edzésekre, mert a családja sokkal fontosabb számára.

„Kilencéves korom óta segítenem kell megcsinálni a családi költségvetést, most pedig nekem kell megszerveznem a családunk életét is. A húgom egyéves korától én gondoskodom róla, nekem kellett kicserélni a pelenkáját, etetni, fürdetni – minden áldott nap. Olyan vagyok, mint egy kis anya, mert az én anyukám túl beteg ahhoz, hogy ezt megcsinálja. Anyukám 40 éves lett most, de aggódtam, hogy nem éri meg. Már három nagy agyműtétje volt és folyamatosan fájdalmai vannak. Néha olyan erősek, hogy megvakul egy időre” - mondta.

Amy emellett az orvosi ellátásról is gondoskodik, ő jár a gyógyszerekért és a bátyjának is ő adja be az inzulint is, sőt, a bátyjának a gyomrába egy kanül vezet, amit 2-3 naponta cserélni kell, azt is Amy csinálja - írta a Daily Mail.