szerző:
Eduline

Az amerikai Reading a sokadik város, ahol bohócnak öltözött felnőttek rémisztgetik az iskolásokat vagy a szülőket.

©

Pénteken egy nő hívta fel rémült hangon a readingi rendőrséget, ugyanis az egyik helyi iskolánál egy bohócnak öltöztött félrfi eredt utána. Személyi sérülés nem történt, de a nő úgy vélte, hogy a bohóc veszélyt jelenthet a gyerekekre - írja a US Magazine.

Senkit sem tartóztattak le, de két iskolát is bezártak a bohóc hírére. Az egyik tanú szerint a bohóc azzal fenyegetőzött, hogy megöli - véletlenszerű - kiszemeltjeit, majd vihorászva elszelelt.

Ez már a sokadik bohóctámadás volt az USA-szerte, augusztusban a dél-karolinai Greenville-ben borzolta a kedélyeket egy bohóc, aki pénzzel akarta a diákokat egy erdőbe csalni. Egy hasonló eset történt Észak-Karolinában szeptember elején, akkor cukorkával próbált két gyereket egy fás részre csalni egy bohóc. További esetek történtek még Tennessee-ben, Coloradóban, Floridában, Virginiában, Marylandben, Alabamában és Mississippiben.

Sajnos egy végzetes eset is történt már, akkor egy 16 éves diákot késelt meg egy bohóc maszkos alak, ez szintén a pensylvania-i Readingben történt szeptemberben.

A hatóságok arra gyanakodnak, hogy egymást másolják az elkövetők több államban.

Túlpörgött a bohóclobbi, csak a gyerekek negyede fért a Nagycirkuszba

Olyan sok volt a kitűnő tanuló, hogy a többség lehet csak jövőre válthatja be a Fővárosi Nagycirkuszba szóló ingyenes belépőjét. Remek reklámlehetőséget láthatott a Fővárosi Nagycirkusz vezetősége abban, hogy kitűnő kisdiákoknak ingyenjegyet biztosítanak a tanévet követően, ám valószínűleg akkora tömeggel nem számoltak, mint amilyen megrohamozta a cirkuszt.