szerző:
MTI

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt kéri, hogy a pártok az április 6-ai parlamenti választás kampánya során se direkt, se indirekt módon ne használják fel a nevelési-oktatási intézményeket, a gyermekeket és alkalmazottakat.

©

A szakszervezet levelében felhívja a figyelmet, hogy a retorikájában egyre durvulóbb kampány nem mutat jó példát a gyermekeknek. Ők semmilyen módon nem lehetnek eszközei a pártok egymással folytatott küzdelmének - mutatott rá a dokumentumban az érdekvédelmi tömörülés.

A PSZ szerint az intézményekben dolgozó alkalmazottak még közvetett módon sem kényszeríthetők színvallásra arról, hogy melyik pártot preferálják a választásokon. Minden magyar állampolgár legszemélyesebb magánügye annak eldöntése, melyik párt politikáját tartja a maga számára elfogadhatónak. A választás helye a szavazófülkékben van. Ezt egy demokráciában tiszteletben szokták tartani - fejtették ki.

A PSZ egyúttal felhívja a nevelési-oktatási intézményben dolgozók figyelmét arra, hogy a munkahely nem lehet színtere a politikai nézetek terjesztésének sem a kollégák, és főleg nem a gyermekek között.