szerző:
Eduline

Periódusos rendszert kémiaórára, nyelvi tesztet magyarórára és szótárat angolórára - ezeket az alkalmazásokat érdemes letöltenetek az okostelefonotokra.

Kémiaórára

Ezen az órán alapfelszerelés a periódusos rendszer, androidos telefonra le is tudjátok tölteni a mobilapp változatát. A periódusos táblában az egyes elemekre kattintva megnézhetitek az elektronszerkezetet és a különböző tulajdonságokat, a termodinamikaiaktól kezdve az elektromágnesesig. Ráadásként ajánljuk ezt a kvízjátékot, amivel leellenőrizhetitek a tudásotokat.

Nyelvtanórára

Az Akadémiai Kiadó helyesírási szótárát sajnos csak két napig használhatjátok ingyen, ezután kétezer forintbe kerül a megvásárlása, de a helyesírásotokat a Helyeselj! alkalmazás tesztjeivel is próbára tehetitek és fejleszthetitek.

Irodalomórára

Az Ingyen Könyv appjával több mint 700 magyar nyelvű könyvet érhettek el (androidos telefonra innen, iPhone-ra innen tölthetitek le), a kötelező irodalmat pedig a Magyar Elektronikus Könyvtár alkalmazásával szerezhetitek meg, ahonnan körülbelül 25 magyar és világirodalmi művet tölthettek le ingyen hangoskönyv és e-book formájában. Tíz könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt befejezed a középiskolát.

©

Töriórára

A Magyar História alkalmazásával (melyet Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthettek le) a történelem kezdetétől a 20. századig tudjátok végignézni Magyarország történelmét, jelentős eseményeit és a fontos történelmi személyiségeket. Párperces történelmi teszt szombat estére.

Nyelvórára

Bármilyen nyelvet is tanultok, ma már legkényelmesebben a mobilotokkal tudtok szótárazni. Az angolosoknak egyszerűbb dolguk van, itt széles a választék. Az SE Develop angol-magyar szótárát Androidra itt találjátok, iPhone-ra pedig itt, de nekik van francia-magyar szótáruk is, ezt androidra innen tölthetitek le.

A mi kedvencünk a sajnos csak androidos készülékeken elérhető TinyAppWorks, aminek az angol mellett német-, francia-, olasz-, spanyol-, portugál-, svéd-, finn-, holland-, cseh-, horvát-magyar szótára is van. Hogyan tanulhattok egy teljesen új nyelvet ingyen, otthonról?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!