szerző:
Eduline

Ha szerettétek az Amélie csodálatos életét, az Éhezők viadalát, esetleg a District 9-t, akkor mutatunk egy sor friss mozifilmet, amit érdemes megnéznetek.

©

Liza, a rókatündér

A kritikusok az Amélie csodálatos életéhez és Wes Anderson műveihez hasonlítják Ujj Mészáros Károly új, abszurd romantikus filmjét. Liza évek óta ápolja a japán nagykövet özvegyét, miközben Tomy Tani, a japán slágerénekes szelleme szórakoztatja. A nő egy hétvégén kimenőt kap, így elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét - csakhogy a férfiak úgy hullanak körülötte, mint a legyek, ez pedig szemet szúr a rendőrségnek is.

A lázadó

Az Éhezők viadalának sikere után sorra jelennek meg a hasonló, disztópikus ifjúsági regények, és jönnek a filmes változatok is. A most mozikba kerülő Lázadó a Beavatott-trilógia második része. A jövőbeli Chicagóban a társadalom szigorúan öt csoportra oszlik, Tris azokban rájön, hogy nem tartozik egyikhez sem, így menekülnie kell.

Csajkor

A francia író és rendező Céline Sciamma híres a sorból kilógó gyerekekről és kamaszokról szóló történeteiről. A Csajkor főszereplője egy franciaországi, második-harmadik generációs bevándorlócsalád lánya. Marieme megelégeli kilátástalan helyzetét, így amikor találkozik egy háromfős csajbandával, otthagyja az iskolát, a nevét Vicre változtatja, és új életet kezd.

Chappie

A mesterséges intelligencia slágertéma, a film alapötlete kissé össze is cseng a kultikus A.I. - Mesterséges értelemmel: elkészítik az első érző robotot, ezzel pedig hatalmas pánikot keltenek. A fegyveres erők ki akarják vonni Chappie-t a forgalomból, hiába "gyerek" még. A filmet Neill Blomkamp jegyzi, aki a District 9-nal bizonyította, hogy zseniálisan ért a poros hangulatú sci-fikhez.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!