szerző:
Eduline

Egyetlen diák tankönyvcsomagja sem hibátlan egy 22 fős osztályban - egy kétgyermekes budapesti szülő az Indexnek...

©

Egyetlen diák tankönyvcsomagja sem hibátlan egy 22 fős osztályban - egy kétgyermekes budapesti szülő az Indexnek küldött levelében számolt be a tankönyvbeszerzéssel kapcsolatos tapasztalatairól.

A szülő már augusztus első hetében befizette a tankönyvekről szóló csekket (a határidő augusztus 15. volt). A csomagot eredetileg augusztus 28-án vehették volna át, de előző nap az iskola szólt, hogy másnap mégse menjenekk a tankönyvekért, mert csak a tanévnyitó napján, szeptember 2-án tudják odaadni. A másik gyermek iskolája nem küldött emailt, de honlapjukon szintén az szerepelt, hogy a kiszállítás problémái miatt náluk is csak hétfőn lehet átvenni a könyveket.

Augusztus 28-án az egyik iskolából azt is jelezték a szülőnek, hogy a Kello szerint nem fizette be a tankönyvpénzt. Emellett kaptak egy köremailt, miszerint az osztályba járó huszonkét diák közül egynek sem sikerült hibátlanul összeállítani a tankönyvcsomagját, ezért hétfő délután minden szülő menjen be, és írják rá az átvételire, hogy hiányos. A szülő azóta megtudta azt is, hogy a múlt héten az egyik gyerek iskolájában éjszakánként a tanárok pakolták a tankönyvcsomagokat, a másikban pedig behívták a felső tagozatosokat, és velük cipeltették fel. Mi változik a 2013/14-es tanévben? A diákoknak és a szülőknek szóló összefoglalónkat itt olvashatjátok.