szerző:
Eduline

Egyre több brit szülő perel iskolákat, mert a gyerekeik megsérültek az udvaron vagy az osztálykiránduláson.

©

Egyre több brit szülő perel iskolákat, mert a gyerekeik megsérültek az udvaron vagy az osztálykiránduláson. Nem véletlen, hogy a tanárok közül sokan csak a legközelebbi játszótérig merészkednek el a diákokkal, osztálykirándulást nem is terveznek – írja a Daily Mail.

Frank Furedi, a University of Kent nyugalmazott professzora szerint sok szülő több ezer fontot követel a pedagógusoktól és az iskoláktól egy-egy apró sérülés miatt. Egy édesanya például háromezer fontra, vagyis több mint egymillió forintra perelte be az iskolát, mert a gyerek kezét megszúrta egy rózsatövis, egy másik szülő pedig tízszer ennyit követelt egy kis horzsolásért.

A professzor szerint legtöbbször sikerrel is járnak a szülők, ezért a pedagógusok nem vállalják az osztálykirándulással járó kockázatot. „Számtalan iskola csökkentette a délutáni foglalkozások számát, sőt akad, ahol szünetben már nem engedik ki a gyerekeket az udvarra, és leszerelték a mászókákat” – tette hozzá Tim Knox, a Centre for Policy Studies igazgatója. Durva beavatási szertartás miatt perelte be egyetemét egy hallgató – az esetről itt olvashatsz bővebben.