szerző:
Eduline

Mikor tartják a középiskolák a központi felvételi vizsgát? Meddig lehet jelentkezni az írásbelire?

©

A központi írásbeli vizsgákat az egész országban ugyanabban az időpontban – 2019. január 19-én 10 órától – szervezik meg. Ugyanez az időpont vonatkozik a négy- vagy ötosztályos középiskolákba, hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba, illetve az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőkre is.

A pótló írásbelit 2019. január 24-én, 14 órától tartják majd, de ezen a vizsgán csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Meddig lehet jelentkezni a központi felvételi vizsgára?

A diákok 2018. december 7-ig jelentkezhetnek az írásbeli felvételi vizsgára az oktatas.hu oldalról letölthető „tanulói jelentkezési lap” benyújtásával – fontos, hogy ennek az űrlapnak a kitöltésével még csak azt jelzik a tanulók, hogy részt szeretnének venni az írásbeli vizsgán, a konkrét középiskolai jelentkezés egy másik űrlap kitöltésével történik majd.

Az írásbeli vizsga jelentkezési lapját abba a középiskolába kell benyújtani, ahol a diák meg szeretné írni a központi írásbeli vizsgát. Akármelyik vizsgaszervező középiskolát lehet választani – akár olyat is, ahová a későbbiekben nem jelentkezik majd a diák.

Felvételizők, figyelem! Itt van minden infó, amit a 2019-es középiskolai felvételiről tudni kell

Pontosan hogy is zajlik a középiskolai központi felvételi? Hogyan kell jelentkezni, kik írhatnak pótvizsgát, és mikor érkezik a hivatalos eredmény? Minden, amit a 2019-es központi felvételiről tudni kell. Tanulmányi területek? Mik is ezek? Az intézmények a felvételi eljárásukat tanulmányi területek szerint bonyolítják le.