szerző:
Eduline

Mégsem változik január elsejétől a Közháló Program, így nem maradnak internetszolgáltatás nélkül a magán- és...

Mégsem változik január elsejétől a Közháló Program, így nem maradnak internetszolgáltatás nélkül a magán- és alapítványi iskolák. Úgy tudjuk, Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára csütörtök este beszélt az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnökével, akinek azt mondta: január 31-ig minden változatlan marad, az év többi részében pedig megvizsgálják a közháló működését, többek között azt, van-e az iskoláknak másik internetszolgáltatója.

Az egyesület tagjai és azok az intézmények, amelyek közfeladatot látnak el, valószínűleg továbbra is a programban maradhatnak.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a téli szünet előtti utolsó tanítási napon értesítette a fejlesztési tárca a nem állami és nem önkormányzati fenntartású iskolák igazgatóit arról, hogy az intézményükben 2012. január 1-től megszüntetik a „közháló” – régi nevén Sulinet – szolgáltatást, ezentúl az intézményeknek kell gondoskodniuk az internethozzáférésről. További részleteket itt olvashattok.