szerző:
Eduline

A brit Kieron Williamson még csak alsó tagozatos, de már most annyi pénzt keresett különleges festményeivel, hogy új...

A brit Kieron Williamson még csak alsó tagozatos, de már most annyi pénzt keresett különleges festményeivel, hogy új házat vásárolhatott családjának. A kilencéves fiú három évvel ezelőtt, egy nyaraláson kezdett tájképeket festeni, azóta nemzetközi hírnevet szerzett – írja a Daily Mail.

A norfolki Ludhamben élő fiú legutóbbi kiállításán mindössze fél óra alatt adta el 33 festményét – összesen 150 ezer fontért, azaz közel 50 millió forintért. „Ha Kieron később úgy dönt, hogy mással szeretne foglalkozni, legalább nem lesz gondja a lakhatással és a jelzáloghitellel” – mondta a fiú apja, Keith Williamson.

Kieron Williamson, a "mini Monet"
©

Az általános iskolás következő kiállítása egy neves norfolki galériában lesz, ahol a legolcsóbb képet 400 ezer, a legdrágábbat pedig 5 millió forintért lehet majd megvásárolni. „Hihetetlen tehetsége van a fiúnak: nem ismerek még egy olyan gyereket, aki ilyen színvonalon alkot vízfestékkel, olajjal és pasztellal egyaránt” – mondta Adrian Hill, a galéria igazgatója. Hétévesen egyetemi ösztöndíjat kapott a zenei zseni – összefoglalónkat itt olvashatod.