szerző:
Eduline

A következő Bill Gates-ként emlegetnek egy másodikos pakisztáni diákot, aki informatikus oklevelet szerzett a...

Shafay Thobani az oklevelét mutatja
©

A következő Bill Gates-ként emlegetnek egy másodikos pakisztáni diákot, aki informatikus oklevelet szerzett a Microsoftnál. Shafay Thobani a legfiatalabb a világon, akinek sikerült megszereznie ezt a címet, alighanem szép karrier vár rá – írja a Daily Mail.

A kisfiú iskola után, esténként készült a vizsgákra. Ahelyett, hogy az osztálytársaihoz hasonlóan játékokat próbált volna ki a számítógépen, különféle informatikai rendszereket, programokat tesztelt hónapokon keresztül. A történet érdekessége, hogy Shafay még a Windows XP-nél is fiatalabb.

A kisfiú persze nem a nulláról indult: édesapja, Shau Thobani egy nagy informatikai cég vezérigazgatója. „A fiamat már háromévesen jobban érdekelték a számítógépes programok, mint bármilyen más játék. Örülök, hogy ilyen sikeres, de a jövőjéről természetesen ő dönt majd” – nyilatkozta az édesapa.

A diák életkora a Microsoftot is meglepte. „Nem tartjuk számon, hogy hány évesek a vizsgára jelentkező jelöltek. Ha a nyolcéves Shafay Thobani valóban egyedül érte el ezt az eredményt, az hatalmas teljesítmény” – mondta a cég szóvivője, Thomas Jensen. Még csak 12 éves, de már egyetemi professzorokat ejt ámulatba tudásával egy indianapolisi fiú – összefoglalónkat itt olvashatod.