szerző:
Eduline

Az Egyesült Államok talán legszigorúbb szabályzatára bólintottak rá a tennessee-i iskolákban: a rendelet mindenféle...

©

Az Egyesült Államok talán legszigorúbb szabályzatára bólintottak rá a tennessee-i iskolákban: a rendelet mindenféle érintkezést megtilt a diákoknak, ezért a kritikusok hamar „kézfogásellenes” rendeletnek kezdték csúfolni – írja a Huffington Post.

Sokan nem biztosak abban, hogy a túlzott szigor valóban eléri célját, vagyis visszaszorítja a nem kívánt terhességek számát. A New York-i Guttmacher Institute adatai szerint Tennessee államban igen rossz a helyzet: 2009-ben 29,6 volt az ezer tizenévesre eső terhességek száma.

Elizabeth Nash, az intézet igazgatója azonban bízik a sikerben, szerinte ugyanis sokat javult a helyzet, mióta az országban átfogó szexuális felvilágosító programokat vezettek be. Ezek lényege az önmegtartóztatás és a fogamzásgátlás volt – sokak szerint azonban ez utóbbit nem is kellene tanítani az iskolákban.

A kizárólag az önmegtartóztatásra ösztönző szabályokat azután kezdték el kidolgozni Tennessee államban, hogy egy szülő nagy botrányt kavart egy felvilágosító óra miatt: azt kifogásolta, hogy 17 éves lányának és osztálytársainak egy AIDS-ellenes csoport tagjai a biztonságos orális szex fogásait magyarázták. „Én teljes önmegtartóztatást várok el a gyerekemtől, semmi szükség rá, hogy az orális szexről tanuljon” – jelentette ki. Kiakadtak a szülők a bizarr felvilágosító filmen – összefoglalónkat itt olvashatod.