szerző:
Eduline

A Magyar Nemzet szerint az Oktatási Hivatalból érkezik Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár utódja.

Sipos Imre helyettes államtitkár (középen) a Köznevelési kerekaszalon.
©

Maruzsa Zoltán a második Orbán-kormány idején a felsőoktatásért felelős államtitkári feladatokat látta el, később posztjáról leváltották, de helyet kapott az Oktatási Hivatal élén.

Ő válthatja a Magyar Nemzet szerint Sipos Imre helyettes államtitkárt, vagyis Maruzsa a jövőben a köznevelésért lehet felelős. Sipos Imre végzettsége szerint matematika és fizika szakos tanár, közoktatási vezető, diplomáit a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karán és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte.

Az egyetem elvégzése után műszaki területen tevékenykedett, majd 1990-től a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola tanára, 1998-tól 2012 decemberéig igazgatója. Ezt követően, helyettes államtitkári kinevezéséig a székesfehérvári tankerület igazgatói pozícióját töltötte be. Sipos Imre még Hoffmann Rózsa államtitkárságán váltotta fel Gloviczki Zoltánt a helyettesi poszton, elődje maga kérte a felmentését.

Sipos menesztésének okáról egyelőre nem tudni, de bizonyosan nem tett jót karrierjének az eltelt év közoktatási tüntetései, valamint a lesújtó PISA-eredmények sem.

Új év, új Klik - Újabb változásokat ismertetett az oktatási államtitkár

Decemberben azoktól az önkormányzatoktól is elvették az iskolákat, akik nem adták volna az államnak. Palkovics László szerint ez zökkenőmentes volt. A sajtóhírek szempontjából nem túl jó érzékkel vette át az iskolákat az állam az önkormányzatoktól, ugyanis a rendkívüli hideg miatt sorra hibásodnak meg az iskolai fűtőberendezések, ami december 20.