szerző:
MTI

Közel száz iskolát bezártak Kenya északkeleti tartományaiban a határon átcsapó szomáliai terroristák jelentette fenyegetés miatt - közölte a helyi sajtó.

©

A legújabb támadás kedden volt, amikor az al-Shabaab terrorszervezet emberei felgyújtották a kenyai rendőrség több gépjárművét Garissa tartományban, és azt állították, hogy megöltek húsz rendőrt is. Ezt az adatot a kenyai belügyminisztérium cáfolta, mondván, hogy csak öt rendőr sebesült meg.

A történtek nyomán a hatóságok bezárattak 83 általános és 12 középiskolát Mandera, Wajir és Garissa tartományokban. Ezek Szomáliával határosak - írta a The Star című napilap, amely emlékeztetett arra, hogy az iskolások még nagyon is jól emlékeznek a garissai egyetem ellen két hónapja elkövetett szörnyű támadásra, amelyben 148 ember, túlnyomó részt diák vesztette életét.

A terrorveszély miatt az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet is evakuálta 40 munkatársát a Kenya északkeleti részén található dadaabi menekülttáborból. Ez az óvintézkedés sajnos nagy mértékben behatárolja az orvosi segítségnyújtást a menekülteknek - közölte a szervezet.

A kenyai-szomáliai határ 700 kilométer hosszú, ritkán lakott félsivatagos területen húzódik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!