szerző:
Eduline

Emberi jogi díjat vehetett át az a 13 éves brit fiú, aki májusban szoknyában ment iskolába – írja a Daily Mail.

Emberi jogi díjat vehetett át az a 13 éves brit fiú, aki májusban szoknyában ment iskolába – írja a Daily Mail. Chris Whitehead egy iskolai szabály ellen tiltakozott öltözékével, diszkriminatívnak tartotta ugyanis, hogy csak a lányok viselhetnek szoknyát az órákon.

Chris Whitehead
©

„Az iskolai házirend előírja, hogy a fiúknak a meleg nyári hónapokban is hosszú fekete nadrágot kell viselniük, nem vehetnek fel rövidnadrágot” – mondta a Cambridge melletti Impington Village College tanulója, aki szerint ez megnehezíti a koncentrációt az órákon. A fiú akciójáról itt olvashatsz bővebben.

A 13 éves Chris Whitehead nemrég Londonban elnyerte az emberi jogokért küzdő Liberty nevű brit érdekvédelmi szervezet junior díját. Idén ő volt a rangos kitüntetés legfiatalabb jelöltje. „Nem hiszem, hogy ilyen nagy befolyásom lenne, de nagyon boldog vagyok” – mondta a fiú, aki az iskola diákönkormányzatának is tagja. Egy észak-angliai iskolában nemcsak a fiúk, a lányok sem viselhetnek szoknyát – a szigorú szabályról itt olvashatsz bővebben.