szerző:
Eduline

Egyéves javítóintézeti nevelésre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a diákot, aki megfenyegette osztálytársát és elvette a telefonját.

©

A 24.hu azt írja, a diák Miskolc egyik szakközépiskolájában azzal fenyegette meg az osztálytársát, hogy amennyiben nem adja neki a pulóverét és mobiltelefonját, úgy megüti, hogy a mentő viszi el.

Az osztálytársa először nem teljesítette a követelését, de a diák többször megütötte, így végül megkapta a telefont, amit később kétezer forintért adott el. A gyereknek ez nem volt elég, meg is fenyegette a sértettet, hogy ha bárkinek szólni mer a történtekről, meg fogja szúrni.

A középiskolás ennek ellenére szólt a szüleinek, akik értesítették az iskolát, majd a rendőrséget.

A diák beismerte tettét, a járásbíróság rablás miatt egy évre elrendelte a javítóintézeti nevelését. Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy tanuló beismerte és megbánta a tettét, és hogy még az ülés előtt részben megtérítette az osztálytársának okozott kárt.

Ez az interneten terjedő fotó sokkolta a világot: komoly mondanivalója van

Egy interneten terjedő fotó sokkolta a világot. A képen csak egy versike van, azonban súlyos mondanivalóval, méghozzá az iskolai lövöldözésekről. Erre a versre azért van szükség, hogy az óvodások játékosan tanulják meg, mit kell tenniük, ha lövöldözés kezdődne az óvodában. Az Egyesült Államokban 2018-ban csak május végig 23 olyan iskolai lövöldözés történt, aminek legalább egy sérültje vagy halálos áldozata volt.