szerző:
Eduline

Egy interneten terjedő fotó sokkolta a világot. A képen csak egy versike van, azonban súlyos mondanivalóval, méghozzá az iskolai lövöldözésekről.

©

Erre a versre azért van szükség, hogy az óvodások játékosan tanulják meg, mit kell tenniük, ha lövöldözés kezdődne az óvodában.

Az Egyesült Államokban 2018-ban csak május végig 23 olyan iskolai lövöldözés történt, aminek legalább egy sérültje vagy halálos áldozata volt. A képen látható versben a különböző iskolai gyakorlatokat szedték össze, ami az osztályokat arra készítik fel, mit kell csinálni, ha egy fegyveres kezd el lövöldözni az iskolában - írja a 444.hu.

Georgy Cohen on Twitter

This should not be hanging in my soon-to-be-kindergartener's classroom.

A képen látható vers így hangzik:

Lockdown, lockdown
Lock the door

Shut the lights of
Say no more

Go behind the desk and hide
Wait until it’s safe inside

Lockdown, lockdown
It’s all done

Now it’s time to have some fun!

Azaz magyarul valahogy így festene:

Baj van, gyorsan 
ajtót zárd!

Lámpát kapcsold,
csukd a szád!

Asztal mögött csendesen
bújva várd, hogy rend legyen!

Baj volt, már nincs,
vége van.

Gyere, játsszunk boldogan!

Golyóálló pajzsot kaptak ballagási ajándékként a diákok egy amerikai iskolában

Hátizsákra szerelhető ballisztikai pajzsot, vagyis golyófogót kaptak ballagásukra ajándékba egy philadelphiai általános iskola, a St. Cornelius nyolcadikos diákjai. A golyóálló pajzsot adományozó cég a tanárokra is gondolt, ők is kaptak a 25x30 centis, a hátizsákba illeszthető pajzsból. A gyártócég, az Unequal Technologies tájékoztatása szerint pajzsuk sokféle golyót megfog, és még a késszúrásnak is ellenáll.