szerző:
Eduline

Ismét sikerült amolyan "japánosan" egy tévéshow keretein belül poénkodniuk, de a tudományos kísérlet ettől függetlenül zseniális.

Tegyük félre a manírt és csak arra figyeljünk, hogy mi történik a japán középiskolai laborban. A diákok egyszerű tojásokat vettek a közeli boltban, majd óvatosan feltörve őket egy fóliaágyra helyezték, végül befedték a sejteket. Azoknál lehetett számítani az osztódási folyamat megindulására, melyeken felfedezhető volt egy kis fehér folt, ez egyet jelent azzal, hogy a tojás megtermékenyült.

Egy tojás szokványos körülmények között 21 nap alatt kel ki a kotlós alatt, a megfelelő hőmérsékletet egy széfszerű inkubátorban biztosították. Az Index közölte a kísérlet vázlatos leírását is, melyet pár éve a japán Journal of Poultry Science-ben jelent meg: kalciumot (oldott állapotban) kell biztosítani a feltört tojás számára, valamint egy kis levegőt is.

A fóliás burkolat miatt végig követni lehet az embrió fejlődését, sőt, a módszerrel némileg le is rövidíthető a folyamat, így akár 14 nappal az inkubátorba való helyezés után naposcsibék szaladgálhatnak körülöttünk.

A témában ajánljuk
Íme 5 kísérlet, ami után másképp nézel majd az emberekre
Mintha langyos vízbe mártotta volna a kezét, de hirtelen megfagy - videó
Mindennapi tudomány: Így robbants fel befőttes gumival egy görögdinnyét