szerző:
Eduline

Egy magáncég vásárolta be magát a belvárosi iskola épületének egy részébe. Most valami elindult, így komoly változások jöhetnek.

©

A Népszabadság ír arról, hogy nemrég geodéziai fúrásokat végeztek a belvárosi Veres Pálné Gimnázium udvarán, ami akár egy új hotel mélygarázsához is készülhetett.

A lap megemlíti a gimnázium épületének kaotikus tulajdoni viszonyait is: az ingatlant részben a fővárosi önkormányzat, részben pedig egy magáncég birtokolja. A cikk szerint az önkormányzat nemrég elővásárlási jogával élve megvehette volna az egész épületet, ám nem tette, holott az oktatási főosztály ezt célszerűnek tartotta. Állítólag a felújításra már nem futotta volna. Erről részletesebben mi is írtunk, méghozzá itt.

A gimi épületének jelenlegi rossz állapotáról tavaszi cikkünkben írtunk.

Az önkormányzat korábban 65 millió forintért átépítette az iskola tetőterét, hogy a cég által birtokolt részről kiköltözhessenek a diákok, ugyanis a tulajdonostárs perrel fenyegette a városvezetést. Akkor állítólag butikholtelt terveztek az üresen álló épületrészekbe.

A főváros szerint konkrét tervet még nem mutatott nekik a cég, ám azt elismerték, hogy megindult az épület társasházzá nyilvánítása.