szerző:
eduline/mti

Három év két hónap börtönre súlyosította a Debreceni Törvényszék hétfőn annak a tornatanárnak a büntetését, aki tavaly intim kapcsolatot kezdeményezett egy tanítványával egy balmazújvárosi iskolában, az ítélet jogerős.

©

A bíróság a letöltendő börtön mellett K. Attilát felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt három évre eltiltotta a tanári és az edzői foglalkozás gyakorlásától - közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

 A Debreceni Járásbíróság első fokon, ez év június 21-én a tanárt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész súlyosításért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Törvényszékre, amely most 3 év 2 hónap börtönt szabott ki a vádlottra.

A férfi 2014 szeptemberétől dolgozott a balmazújvárosi intézményben testnevelő tanárként, emellett edzői feladatokat is ellátott az iskola kézilabdacsapatában. A kiskorú sértettel edzői minőségében került kapcsolatba. A vádlott 2015 májusa és júliusa között "az edző-tanítvány kapcsolatra alapozva érzelmi viszonyt szorgalmazott a sértettel", és egy közösségi oldal levelezőrendszerén keresztül rendszeresen kedveskedő, udvarló üzeneteket küldött tanítványának. A kiskorúval személyesen is tartotta a kapcsolatot, ennek eredményeként a kislányban is érzelmi jellegű kötődés alakult ki.

Eljárás indult a budapesti gyermekotthoni molesztálás ügyében

A történtekről szóló beszámolók szerint kisgyerekeket is molesztáltak nevelők, az idősebbek közül többen megvágták magukat, csak hogy elkerüljenek az otthonból. Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint a hatóságok kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak az Alföldi utcai gyermekotthonban történtek miatt - írja a Magyar Nemzet .

A tanár a helyzettel és nevelői lehetőségeivel visszaélve az érzelmi viszonyt fokozatosan a szexuális kapcsolat irányába mozdította el. Pár hét elteltével többször is szájon csókolta tanítványát az iskolai szertárban, intim helyeken simogatta, ruhátlan fotókat küldözgetett neki, és egy alkalommal - a nyári szünet idején - találkozóra is hívta a 12 éves lányt, aki azonban nem ment el.

A tanár munkájára egyébként sosem panaszkodtak, az iskola vezetése, a tanítványok és a szülők is inkább túl fegyelmezettnek, katonásnak tartották a férfit. A tanár a bírósági tárgyaláson bocsánatot kért, ezt a sértett édesanyja elfogadta - az nem derül ki a tájékoztatásból, hogy a lány is elfogadta volna.