szerző:
Eduline

Hét rendőr rohanta le azt a 16 éves diákot, aki egy londoni iskolai kiránduláson beugrott egy úszómedencébe -...

Hét rendőr rohanta le azt a 16 éves diákot, aki egy londoni iskolai kiránduláson beugrott egy úszómedencébe - leteperték, megbilincselték, majd a rendőrségi furgonba tuszkolták a síró és csuromvizes középiskolást, számolt be a Daily Mail.

Az autista fiú osztálytársaival együtt az uszoda egyik medencéje mellől figyelte az úszókat, ám amikor a csoport hazaindult, nem volt hajlandó követni őket. Miután a nevelők hosszú ideig sikertelenül próbálták elcsalogatni a tinédzsert a medence partjáról, a biztonságiak kihívták a rendőröket. Amikor azok megérkeztek, a fiú beugrott a medencébe, majd miután az úszómester a partra húzta, ismét bevetette magát a vízbe. A rendőrök ezután teperték le és bilincselték meg a fiút.

Az autista diákot sokkolták az események, az epilepsziája is súlyosbodott. Apja szerint a rendőrök indokolatlanul bántalmazták és tartották fogva fiát, ezért pert indított.

„A kiérkező rendőröket tájékoztatták arról, hogy a fiú súlyos autista, akinél a szép szó többet ér, mint az erőszak. A víz nem volt mély, ezért nem állt fenn vészhelyzet, a rendőrök tehát túlzó mértékű intézkedéseket hajtottak végre” – mondta a család ügyvédje a tárgyaláson. A rendőrök szerint azonban a helyzet indokolta a szigorú fellépést. A tárgyalás a tanúk meghallgatásával folytatódik a bíróságon. Paprikaspray-vel fújták le a Kaliforniai Egyetemen tüntető diákokat a rendőrök – az akcióról készült képeket itt nézhetitek meg.