szerző:
Eduline

Egy békési iskola diákjai a forrdalom megemlékezésének csúcspontjaként az egykori hősök szerepébe bújtak.

©

A Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban egy hét napon át tartó ünnepségsorozattal emlékezett a forradalom hőseire.

Korhű ruhákba öltve idézték meg 1956 meghatározó jeleneteit, amiről Vámos Zoltán operatőr, a Békéscsabai Jókai színház videótárának vezetője és Nagy Attila, a videótár munkatársa kisfilmet forgatott - írja a Beol.hu. A filmhez tizenkét ikonikus forradalmi fotó szolgáltatta az alapokat, az élethű megjelenésért egy veterán Csepel teherautót is igénybe vettek.

©

Ezekkel az appokkal ott lehetsz az 1956-os Budapest utcáin

1956 itt van körülöttünk, csak kicsit nyitnunk kell felé. Két applikáció is segít, hogy a forradalom eseményeit igazán a magunkénak érezhessük. A Sighter egy '56-os történeti tematikájó kincskereső játékot fejlesztett a forradalom tiszteletére. A játékkal a forradalom kulcsfontosságú, illetve híres helyszíneit járhatjuk be, kicsit más szemmel: A játékkal tematikus témát tehetünk a városban, a különböző helyszínekhez fűzűdő eseményeket ismerhetünk meg nagyobb részletességgel ( Android, iOS).