szerző:
Eduline

Emlékeztek még azokra videókra, melyeken rendőrök brutálisan bánnak iskolásokkal? Nos, ez az Egyesült Államokban nem ritka eset. A legextrémebb példa erre egy kaliforniai megye, ahol rengeteg iskolást tartóztatnak le, nem túl meggyőző indokokkal.

 

©
A kétmillió lakosú San Bernardino megyében az iskolai körzet 28 iskolai rendőrt, és további 50 iskolai biztonsági embert foglalkoztat. Ők aztán teszik is a dolgukat, 2005 és 2014 között 30 ezer fiatalkorút tartóztattak le.

Az intézkedések harmadát a nyugalom megsértése címszóval foganatosították, ami szakértők szerint egy olyan kategória, amit bármire ráhúzható. Így azért joggal merülhet fel sokakban, hogy tényleg minden esetben érdemes volt-e a legdrasztikusabb eszközhöz nyúlni tizenéves gyerekekkel szemben.

A statisztikákat a Salon gyűjtötte ki, ahol arról is írnak, hogy a Columbine High School-ban történt iskolai mészárlás, tehát 1999 óta országosan emelkedik az iskolai rendfenntartók száma. Mivel az utóbbi időben is történtek hasonló incidensek – legutóbb épp San Bernardinóban, igaz nem egy iskolában -, így számítani lehet arra, hogy tovább nő az ilyen dolgozók aránya.

Erőszak az amerikai iskolákban

Kirángatta a diákot a padból az iskolai rendőr

Legláis a testi fenyítés az Egyesült Államokban

Középiskolás verekedőnek húzott be a rendőr

Tanár és diák kezdett el verekedni egymással

Halálra rémült tanárnőt bántalmaznak a diákok

Csakhogy – figyelmeztet a lap – a rendőrök és a gyerekek nem mindig értik meg egymást, amiből aztán olyan extrém incidensek származnak, mint amikor egy kislányt telefonhasználatért kirángatott egy rendőr a padjából.

San Bernardinóban áprilisban is történt egy durva eset, de itt nem fizikailag bántalmazták a diákot. Egy nyolcadikos lánynak még a melltartóját is le kellett vennie az iskolai rendőr előtt, hogy bebizonyítsa, hogy a mellei közé sem rejtett marihuánát.