szerző:
Eduline

Az ELTE három intézménye, a Radnóti, a Trefort és az Apáczai vezeti a HVG 2016-os gyakorlóiskolai rangsorát. Megjelent a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

A gyakorlóiskolák közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziuma vezeti a HVG 2016-os középiskolai rangsorát. A második az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnázium a harmadik helyen végzett, a negyedik és az ötödik a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium.

Az összesített rangsorhoz hasonlóan itt is hét szempontot vettek figyelembe: a 2014-es országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredményeket, a 2014-es érettségin a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredményeket, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok számát. Az egyházi iskolák rangsorát itt, a szakközépiskolák listáját itt találjátok.

Rang

Intézmény

1.

ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)

2.

ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium (Budapest)

3.

ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnázium (Budapest)

4.

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma

5.

Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Szombathely)

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!