szerző:
Eduline

Az állami tervezet azonban a többi vallásról szóló tananyagot meghagyná.

Az illusztárció a budapesti Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola imaszobája.

Az amerikai Tennessee államban új oktatáspolitikai módosító javaslatcsomagot terjesztettek elő, mely számos tantárgy követelményeit átalakítaná a 2019-ben induló tanévre. Hetedik évfolyamon eddig az összes világvallást tanítani kellett társadalmi ismeretek tantárgynál, azonban tervezet egyik pontja szerint az iszlám vallás kikerülne a tananyagból - jelentette a helyi érdekeltségű Times News.

Az iskolákban a jövőben így csak a kereszténységről, a zsidó vallásról, a buddhizmusról, hinduizmusról és még néhány vallásról esne csak szó.

Az előterjesztő Állami Oktatási Tanács részéről Laura Encalade azzal érvelt, hogy az iszlám kihagyásával a tantárgy a "korosztálynak megfelelőbb" lesz.

A tervezetet október 28-ig vitára bocsátják, csak ezt követően áll össze végső anyag, melyről még külön dönt az oktatásirányítás. Amennyiben túléli az iszlámról szóló módosítás a vitát, könnyen el is fogadhatják, mivel a csomagot a hivatal állította össze.

Muszlim diákok perlik iskolájukat Belgiumban

A belga igazságszolgáltatáshoz fordul 16 liege-i muzulmán diáklány, mert szeptember óta iskolájukban tilos a fejkendő viselése - írta az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán hétfőn. A Liege környéki középiskola (HEPL) vezetésének döntése értelmében minden "hivalkodó" vallási jelkép viselése tilos, beleértve a muzulmán fejkendőt is.