szerző:
Eduline

Bizonyított, hogy semmilyen komoly fertőzést nem kockáztatsz, ha kapaszkodnod kell.

©

A Harvard Egyetem kutatói arra keresték a választ, hogy fertőzések szempontjából mennyire veszélyes megfogni a tömegközlekedési eszközökön található kapaszkodókat - írja a 444.

Megállapították, hogy a kapaszkodókon bár valóban van piszok, de a megtalált baktériumok csak olyanok, amik egy egészséges ember bőrén alapból megtalálhatók. Ezek csak szélsőséges esetekben okozhatnak valamilyen megbetegedést.

Érdemes hozzátenni, hogy Magyarországon egyre elterjedtebb az ezüst tartalmú bevonóspray használta a tömegközlekedési társaságoknál. Az ezüst antibakteriális hatását akár egy éven keresztül is kifejti a befújt felületeken, így a székeken és kapaszkodókon is.

Változik a közlekedés Budapesten: vizsgák utáni sörözéseknél érdemes figyelni

Ha vizsga után ünnepelnétek egy kicsit, vagy éppen a bánatotokat felednétek, figyeljetek arra, hogy jövő héten esténként több villamos nem jár. Jövő hétfőtől csütörtökig esténként nem jár Budapesten a 3-as, a 28A és a 62A jelzésű villamos egy szakaszon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Funfact, hogy néhány száz éve a tejszállítmányokat is úgy tartósították, hogy néhány ezüstérmét dobtak a tejbe, ami lelassította a baktériumok szaporodását - hűtőkocsik hiányában.

A jövőben jusson eszedbe, ha egy rászoruló éppen helyet keresgél egy járművön, nyugodtan átadhatod a helyed, mert a kapaszkodó nem jelent veszélyt rád nézve.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!