szerző:
MTI

Egy Celsius-fokban és télikabátban, sálban, sapkában dideregtek a diákok egy brit iskolában, mert az igazgató...

Egy Celsius-fokban és télikabátban, sálban, sapkában dideregtek a diákok egy brit iskolában, mert az igazgató fontosnak tartotta, hogy a tanintézet hozzájáruljon a környezetvédelemhez.

Tanítás az egyik Pest megyei iskolában októberben. Itthon nem ökookok miatt kapcsolták le a fűtést
©

Az 52 éves Rob Benzie sikeresnek kiáltotta ki a fagyos napot, amelyen teljesen elzáratta a 640 fős iskola fűtését. A légszennyezés elleni "nagy" nap múlt péntek volt, és véletlenül az idén az eddigi egyik leghidegebb Nagy-Britanniában. A dátumot jó előre kiszemelte az igazgató, és levelekben tudatta a vacogó akciót a szülőkkel.

Állítása szerint mindenki derűsnek tűnt a hideg ellenére, és csupán egyetlen panasz érkezetett, az is a tantestületből. Az igazgató bejelentette, hogy szeretné rendszeressé tenni az "ökonapokat". A tanárok és a szülők jóval kevésbé lelkesek, barbárnak és ostobának minősítik a kezdeményezést.

"Senki se tud dolgozni megfelelően, a gyerekek még a tollat se tudják a kezükbe fogni kesztyűben" - fakadt ki egy 12 éves lányka anyja a The Sun című brit lapnak hozzátéve, hogy gyereke reszketve ért haza. "Még sohasem dolgoztam ilyen hidegben. Teljes erőmmel támogatom a küzdelmet bolygónk megmentéséért, de ez egészen primitív módja" - mondta egy tanár.