szerző:
Eduline

Ebben az évben is számos megható iskolai történetről számoltunk be. Diákok énekeltek súlyos beteg tanáruk ablaka alatt, autista gimnazistát vett pártfogásába egy focista, különleges programot indítottak a bangkoki nyomornegyedekben lakó gyerekeknek.

Ilyen, amikor egy tanárt igazán szeretnek

Ben Ellis 2008 óta tanított egy nashville-i iskolában, tavaly azonban rákot diagnosztizáltak nála.

Ellis úgy döntött, hogy felhagy a kezeléssel, és visszavonult otthonába. Szeptemberben diákjai meglepték, és súlyos beteg - azóta elhunyt - tanáruk ablaka alatt énekeltek. A szerenádról készült videót Tim McGraw country-énekes osztotta meg Facebook-oldalán, és már 30 millióan megnézték.

A focista és az autista diák

Az Egyesült Államokban kifejezetten népszerű az egyetemi amerikai foci, ezért a Tallahassee-ben található Montford középiskola diákjait felvillanyozta a hír, hogy az egyik csapat meglátogatja őket.

A játékosok az ebédet is a menzán fogyasztották el a gyerekekkel, ahol Travis Rudolph, a csapat egyik sztárja észrevette, hogy egy vörös hajú fiú mindenkitől elvonultan ebédel.

Bo Paske enyhe autizmussal, de integráltan tanul az iskolában. A gyerekek furcsának tartják, ezért nincs barátja - úgyhogy volt különösen nagy volt az öröme, amikor Travis Rudolph mellé szegődött. Bo édesanyja a róluk készült képet megosztva köszönte meg meghatódva, hogy együtt ebédelt a fiával, mert mindig azt hallja a Botól, hogy egyedül van.

A bangkoki gyerekek és a furcsa focipályák

Ki gondolta volna, hogy szabálytalan alakú focipályákkal mosolyt lehet csalni a nyomornegyedekben élő gyerekek arcára? Jótékonysági kezdeményezésként ilyen focipályákat építettek Thaiföld fővárosának nyomornegyedében - azért szabálytalan a formájuk, mert a sűrűn beépített terület kevés szabad területéhez kellett igazítani a pályákat.

A pályaépítés szimbóluma, hogy a gyerekek lássák meg ott is a kitörés és a változtatás lehetőségét, ahol a hagyományos szabályok szerint nem lehetne, így legyenek kreatívak az önmegvalósításban. A játék öröme pedig még a legsiralmasabb körülmények között élő gyerekeknek is jár.