szerző:
Eduline

Persze nyilván nem azon gyerekek szülei, akiknek félmeztelenül kellett bizonygatni, hogy nem ők koszolták össze a vécét. Az ombudsman szerint nem lett volna túlzás, ha kirúgják a tanárokat.

©

Az Index utazott le Dömsödre, hogy kiderítse, mit szólnak helyben ahhoz, hogy csak nagyon enyhe büntetést kaptak a tanárok (két évig nem kaphatnak fizetésemelést és tréningre kell járniuk) azok után, hogy több kislányt levetkőztettek, mert így szerették volna kideríteni, ki csinált a vécé mellé.

A történtekről először itt írtunk.

Ahogy a portál fogalmaz, „komoly kutatómunkába kellett fogni az ötezres Pest megyei településen, hogy olyan szülővel, hozzátartozóval találkozzunk, aki nem tette magát túl könnyen a történteken”.

A polgármester a lapnak elmondta, a három tanár mellett a takarítónő csak azért volt bent az osztályban, hogy ne maradjanak egyedül a diákok a tanárokkal. Ennek ellenére csak őt távolították el az intézményből, bár az igazgató szerint csak lejárt a szerződése, amit nem hosszabbítottak meg.

A nagy ötlet gazdája egy tesitanár volt – ezt is az igazgató mondta el most az Indexnek. Szerinte egyébként a pedagógusok már szembesültek azzal, hogy a tettük mekkora butaság volt. Egy szülői értekezlet is volt az ügyben, az intézményvezetőnek úgy tűnt, a szülők többsége túltette magát az ügyön.

„A szülők a pedagógusok mellett állnak, azt gondolom, kellő módon dolgoztuk fel. Többször kibeszéltük, hol ment félre, nem söpörtük szőnyeg alá, erről mindenki tud. A pedagógusok tekintélyét nem lefelé nivellálta, minden ember tévedhet"

Több szülő kiáll a tanárok mellett, egyikük értekében még támogatói nyilatkozattal is előálltak. A portál beszélt egy szülővel, aki viszont tart a többségtől, ezért nem vállalta arccal, hogy súlyosabb következményeket várt volna az eset után.

Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman a portálnak azt mondta, nem látta volna túlzásnak, ha az érintett tanárokat elbocsátják.