szerző:
Eduline

Megdöbbentő adatot tett közzé a brit rendőrség: naponta több száz gyerek és tizenéves fordul hozzájuk, mert a...

©

Megdöbbentő adatot tett közzé a brit rendőrség: naponta több száz gyerek és tizenéves fordul hozzájuk, mert a Facebookon fenyegetik és zaklatják őket idegenek vagy saját ismerőseik. Csak Manchesterben átlagosan tíz segítségkérő hívás fut be minden nap – adta hírül a Daily Mail.

A rendőrség szerint ez csak a jéghegy csúcsa, valójában sokkal több gyereket bombáznak gyalázkodó és megfélemlítő üzenetekkel – sokan azonban nem mernek segítséget kérni. „A zaklatás bűncselekménynek minősül, és súlyos következményei lehetnek” – magyarázta Peter Fahy, a manchesteri rendőrkapitány.

A bántalmazott diákoknak segítséget nyújtó Childline nevű szervezethez érkező hívások 11 százaléka mögött áll internetes zaklatás. A szervezet vezetője a Facebookot és a többi közösségi oldalt tartja felelősnek azért, hogy az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak az online bántalmazások: a diákok bárki számára elérhetővé teszik a profilukat, és könnyen lenyomozható bármilyen adatuk. Halálba kergették osztálytársai az ígéretes zenei tehetséget? Összefoglalónkat itt olvashatod.