szerző:
Eduline

Nemrég álhírnek minősítette a fenntartó, hogy a tárca politikai alapon osztogatná az igazgatói posztokat, közben kineveztek egy fideszes képviselőt.

©

Bár a nevelőtestület az eddigi igazgatót, Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnest támogatta a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetői posztjára, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mégis másként döntött - írja a boon.hu.

A tárca Kondorné Sztojka Ágnest nevezi ki az iskola élére, aki az Aggteleki Általános Iskola igazgatója, emellett pedig helyi képviselő a kormánypárt színeiben.

Kiverték a biztosítékot a botrányos igazgatóválasztások, változást akar az NPK

Jó lenne, ha az iskolaigazgatói pályázaton elutasított jelöltek nem egy egyszerű „nemet" kapnának, hanem egy rövid indoklást is, ezt a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) kezdeményezte is a döntéshozóknál - mondta az elmúlt időszak vitatott intézményvezetői kinevezései kapcsán Horváth Péter, az NPK elnöke a Magyar Nemzetnek.

Az eddigi igazgató vezetői programjára a pedagógusok 70 százaléka szavazott, Kondorné Sztojka Ágnes programja 48,5 százalékot kapott. A magasabb vezetői megbízásról szóló alkalmazotti vélemény eredménye pedig 68,3–36,9 százalék az eddigi igazgató javára.

Az utóbbi hetekben gyakorlatilag naponta érkezett hír arról, hogy az Emmi a tanárok és gyakran a szülők véleményét figyelmen kívül hagyva nevezett ki embereket egyes iskolák élére. Több helyen is a Fideszhez kötődik az új igazgató, ennek ellenére a Klebelsberg Központ, az intézmények fenntartója nemrég közleményben álhírnek minősítette az erről szóló cikkeket.