szerző:
Eduline

Félévkor zárhatnak be két szegedi középiskolát, egy hónap után távozik a színművészeti egyetem kancellárja, és több mint 65 ezren írták meg a középiskolai felvételi központi írásbelijét.

©

Megszűnhet két szegedi iskola félévkor

Megszűnhet a Rogers Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola félévkor. A Csongrád megyei kormányhivatal megkezdte a tanköteles korú diákok további oktatását végző intézmények felmérést – közölte a kormányhivatal kommunikációs vezetője szerdán. A diákok tüntetést szerveznek hétfő délutánra. A bezárásró itt, a tüntetésről pedig itt írtunk.

Húszezer egyetemista kapna munkát, ha módosítanák a törvényt

A passzív hallgatók számára is lehetővé kell tenni, hogy iskolaszövetkezeten keresztül munkát vállalhassanak, ez munkaerő-piaci és költségvetési szempontból is számos előnnyel járna - mondta a kilenc iskolaszövetkezetet tömörítő DiákÉSZ elnöke, Fiák István. Cikkünk folytatását itt találjátok.

Ennyi volt: egy hónap után távozik a színművészeti kancellárja

Visszalépett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári posztjától az eredeti nyertes, Papp Csilla. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a tisztségre a korábban szintén alkalmasnak minősített pályázatot benyújtó Vonderviszt Lajost javasolta a miniszterelnöknek, aki a javaslatot elfogadta. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektorának tudomása szerint senki nem presszionálta Papp Csillát a poszttól való visszalépésre.

Tudományos kiválóság a felsőoktatásban: hol dolgozik a legtöbb MTA-címes oktató?

A HVG Diploma 2015 kiadványában megjelent UnivPress-rangsorokban ismét szempont az MTA doktori címmel rendelkező oktatók száma. Hogyan oszlanak meg a tudományok doktorai, illetve MTA doktorai az intézmények között? Hogyan befolyásolja ez az indikátor az idei felsőoktatási rangsort? A rangsort itt nézhetitek meg.

Szombaton több ezer diák írta meg a központi felvételit

Szombaton tíz órától tartották a középiskolai felvételi központi írásbelijét, két tantárgyból, magyarból és matekból vizsgáztak a diákok. A 9. évfolyamos feladatsort csaknem 53 800-an írták meg, a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 6700-an, a 8 évfolyamoson mintegy 5300-an vettek részt.

Az Oktatási Hivatal már kora délután nyilvánosságra hozta a vizsga anyagait: a négyosztályos középiskolák központi felvételi feladatsorait és a megoldásokat itt nézhetitek meg, a hatosztályos gimnáziumok felvételijét és javítókulcsát itt találjátok, a nyolcosztályos gimnáziumok anyagaiért pedig kattintsatok ide.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!