szerző:
Eduline

Egy állami tankönyvkiadó lesz a három helyett, a jövőben kevesebb felsőoktatási képzés közül lehet majd választani, és országos vizsgálatot indítanak a gólyatáborban elkövetett nemi erőszak miatt. Ezek voltak a hét legfontosabb hírei.

©

Megérkeztek a tankönyvcsomagok

Az idén is káosz jellemzi az iskolák tankönyvellátását - írta meg a Bors. A terjesztést végző Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) tájékoztatása alapján a könyvcsomagok 95 százalékát időben kiszállították, a lap értesülései szerint azonban sok csomag hibás. A cikk folyatását itt olvashatjátok.

A Kello ügyvezető igazgatója, Arany László Tamás pénteken elmondta, hogy minden iskolába minden lehetséges tankönyvet határidőre kiszállítottak, ahol késedelem volt, ott a kiadók nem szállították le határidőre kiadványaikat. Erről itt olvashattok.

Egy állami tankönyvkiadó lesz a három helyett

Jövőre tovább csökken a tankönyvek ára, miután októbertől egy állami tankönyvkiadó lesz a jelenlegi három helyett – nyilatkozta Hegedüs István, a tankönyvellátásért felelős miniszteri biztos. A cikket itt találjátok.

Így alakítják át a Klebelsberg-központot: jönnek a megyei centrumok

Ma a járási tankerületek és az országos központ végzi az iskolák fenntartásával és működtetésével kapcsolatos feladatokat, ezen változtatni kell - mondta Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár. A cikket itt olvashatjátok el.

Nagy változások jönnek a felsőoktatásban: kevesebb képzés közül lehet majd választani

A magyar kormány versenyképes, hatékony, fenntartható és rugalmas felsőoktatást szeretne, amely valódi értékeken nyugszik, és ebben nagyon fontos az állami szerepvállalás - mondta az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Gazdasági Főiskola tanévnyitóján hétfőn a fővárosban. Balog Zoltán kifejtette: az átalakításnak racionálisnak kell lennie, és lehet, hogy egy szak nem öt, hanem két helyen indul majd, de ott az eddigieknél magasabb színvonalon. A folytatást itt találjátok.

Országos vizsgálatot indítanak a gólyatábori nemi erőszak miatt

Az oktatási jogok biztosa hivatalból országos vizsgálatot indít az egyetemi és főiskolai gólyatáborok szervezése és lebonyolítása ügyében. Aáry-Tamás Lajos, utalva az ELTE gólyatábora ügyében megjelent információkra, hétfőn az MTI-vel azt közölte: a sajtóból értesült arról, hogy az egyik felsőoktatási intézmény gólyatáborában megerőszakoltak egy lányt. A hír nyomán számos volt és jelenlegi hallgató számolt be olyan élményről, amelyből gyanítható, hogy a fiatalok méltósága sérülhetett - tette hozzá. A részleteket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!