szerző:
Eduline

Három tényező alapján értékelné a tanárok munkáját egy amerikai szervezet - ahelyett, hogy csupán a diákok...

©

Három tényező alapján értékelné a tanárok munkáját egy amerikai szervezet - ahelyett, hogy csupán a diákok eredményességét venné figyelembe. A Bill & Melinda Gates Alapítvány a hallgatói elégedettség, a diákok sikere és különböző osztálytermi megfigyelések segítségével szűrné ki az alkalmatlan pedagógusokat – adta hírül a Huffington Post.

Thomas J. Kane, a szervezet kutatásért felelős igazgatóhelyettese és Douglas O. Staiger, a Dartmouth College professzora közös tanulmányában azt is taglalta, milyen minimális követelmények kellenek ahhoz, hogy az osztályteremben folyó munkát szakszerűen meg lehessen figyelni.

Ilyen elvárás például, hogy a tanárokat mindig tájékoztatni kell a megfigyelés tényéről és részleteiről, és hogy a diákok visszajelzéseire különösen nagy hangsúlyt kell fektetni. „Az oktatásüggyel kapcsolatos fontos döntésekhez elengedhetetlen, hogy egy gondosan kidolgozott szempontrendszer alapján értékeljük a tanárok munkáját” – érveltek a tanulmány szerzői. Szigorú tanfelügyelők szűrnék ki az alkalmatlan tanárokat Nagy-Britanniában – összefoglalónkat itt olvashatod.