szerző:
Eduline

A 14-15 éveseknek feladott szexuális tartalmú matekpélda kiverte a biztosítékot egy apánál.

Ha Tony 5 üzenetet és 3 meztelen fotót tud küldeni 19 perc alatt, valamint 3 üzenetet és 1 meztelen fotót tud küldeni 9 perc alatt, akkor mennyi időbe telik 1 üzenet és egy meztelen fotó elküldése?

- tette fel a kérdést matekórán az ohaioi Middleburg Heights Junior High School tanára, Danel Rapp. A tanár bizonyára hallott arról, hogy a diákok között már ebben a korban elterjedt - helytelenül - egymás között a meztelen képek küldözgetése a mobilokon, ezzel próbálhatta felkelteni a 14-15 éves diákok figyelmét a matek iránt.

Azonban a jelenség nem véletlenül veszélyes: a diákok gyakran használják fel ezeket a fotókat később arra, hogy fájdalmat okozzanak egymásnak, elég egy problémásan véget ért kapcsolatra gondolni. Az ezt követő iskolai megszégyenítéseknek áldozatai is voltak, akik véget vetettek életüknek. Egy szülő jelentette is a történteket az tanfelügyeletnél.

Rappot fegyelmezték és írásbeli figyelmeztetést is kapott. Az iskola szerint ő egy remek tanár, aki nem megfelelő nyelvezetet választott, hogy elérje a diákokat. A bejelentést tevő szülő szerint ez viszont túl enyhe büntetés volt.

Ohaioban minden tanár munkájának személyi anyagát ki lehet kérni, amit a FOX8 is kikért. Bár azonnal nem kaphatták meg, a felügyeletet képviselő Michael Sheppard azt nyilatkozta, hogy a tanárnak volt már hasonló megrovásban része.

Késve beszélnek a fiatalokkal a szexről

Timmermann Gábor szülész, nőgyógyász szerint a szülők, de sokszor az iskola is elkésik a fiatalok szexuális felvilágosításával, és - továbbra is - sok a tévhit a fiatalok körében. A szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy megszakított közösüléssel biztosan elkerülhető a nem kívánt terhesség, pedig ennek a módszernek gyenge a hatékonysága.