szerző:
Eduline

Évfolyamelsőként beszédet mondott, mégis nekiestek a kommentelők.

©

A végzős Mayte Lara Ibarra évfolyamelső lett texasi középiskolájában, ezért ő mondhatta a ballagási beszédet.

A lány annyira büszke volt, hogy megosztott az eseményről egy tweetet, amiben azt is leírta, hogy jelenleg nem legálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, amiért nagyon durva kommenteket kapott a közösségi oldalon.

A rengeteg gúnyos, és gyakran fenyegető komment a sajtó figyelmét is felkeltette. Később Mayte azt nyilatkozta, azért írta ki, hogy papírok nélkül él az USA-ban, hogy mindenki lássa, nem ez számít, ha valaki elég elszánt és ambiciózus.

A lány azt is elmondta, bár szüleivel illegálisan érkeztek az országba, neki már van tartózkodási engedélye, így akár munkát is vállalhat teljesen törvényesen.

Sokaknál az is kiverte a biztosítékot, hogy Mayte mexikói zászlós emojit használt a tweetben, a trollok szerint ez azt jelenti, hogy nem becsüli az Amerikában kapott lehetőségeit. A lány szerint azonban erről szó sincs, egyszerűen csak büszke a gyökereire.

Egyébként a végzős diák már most több sikert ért el önerőből, mint a legtöbb ember egész élete során. Nem csak évfolyamelső lett, de két évig volt elnöke a helyi diákönkormányzatnak, majd teljes ösztöndíjat nyert a University of Texasra, ami nem akármilyen teljesítmény, tekintve, hogy dollár tízezrekbe kerül egy átlagos képzés évente.

(Washington Post, Statesman)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!