szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lazítanak a veszélyhelyzet idejére elrendelt szabályokon.

Május 10-től az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelésóra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása 

- áll a legfrissebb Magyar Közlönyben.

Az iskolákban egyébként - ahogyan arról korábban már többször is beszámoltunk - május 10-től mindenhol újraindul a jelenlét oktatás, azaz most már az alsósokon kívül a felsőfök, illetve a középiskolások, a szakképző intézményekben, valamint a felnőttképzésben tanulók is visszaülhetnek a padokba.

Azonban azok számára is van egy kiskapu, akik tartanak a vírustól, ezért még nem szívesen mennének közösségbe, a kormány ugyanis az ADOM Diákmozgalom petíciójára reagálva közölte: az iskolák saját hatáskörben dönthetnek a hiányzás engedélyezéséről, ha azt kérvényezi a szülő. Mindez azt jelenti, hogy ugyanúgy fogják kezelni május 10-től a felsősöket és a középiskolásokat, mint korábban az alsósokat. Tehát, ha innen letöltitek a kérelemmintát és kitöltitek, aláíratjátok a szülővel, majd bekülditek az igazgatónak, akkor az iskola dönthet úgy, hogy engedélyezi a hiányzást.

Egy másik rendeletben arról is szó esik, hogy “a felsőoktatási intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával”.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!