szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Míg a minisztérium szerint magas volt a személyes oktatásban résztvevő diákok száma a nyitás első napján, az ADOM Diákmozgalom felmérése szerint több mint 100 ezer alsós diák nem ment be az iskolába.

Az óvodákban országosan a gyermekek 60 százaléka, az iskolákban a tanulók 75 százaléka jelent meg az első jelenléti tanítási napon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel. A közlemény szerint a pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak.

Ezzel szemben az ADOM Diákmozgalom hétfői online felmérése alapján azt közölte, hogy valószínűleg több mint 100 ezer alsós diák nem ment be tegnap az iskolába. Persze az eredmény nem reprezentatív, de úgy vélik, hogy a százezres becslés megfelel a valóságnak.

A szervezet felmérésére válaszoló szülők, tanárok és diákok beszámolói alapján az alsó tagozatos diákok 44%-a nem ment be az iskolába. 27 ezer alsós diák szüleitől vagy tanáraitól érkeztek be válaszok 17 óráig, közülük több mint 12 ezren maradtak otthon.

Az eredmény változó: míg van olyan nyírbátori 17 fős, valamint budapesti 27 fős osztály, ahol minden tanuló részt vett az órákon, addig rengeteg olyan beszámoló is érkezett, amelyek szerint egy osztályból a többség hiányzott (például egy budapesti osztályban 25-ből 22 fő) - írják.

A közleményben azt írják, az otthon maradó diákok több iskolában online követhették a tanórákat, és akadt olyan pedagógus is, aki be is tudta vonni az otthon tanuló diákokat, felszólította őket is óra közben, ahogyan az egy rendes tanórán szokás.

Az Eduline-hoz érkezett beszámolók alapján is változatos volt az iskolában megjelent diákok száma az országban. Kaptunk olyan visszajelzést, ahol tegnap a 200 alsóból 50-en bukkantak csak fel, de érkezett olyan is, ahol egy szülő mondta el, náluk az osztály 50 %-a maradt otthon (15 fő) és ugyanennyien mentek be ma az iskolába. Hozzátette: az iskolában egy másik osztályban 13 gyerek maradt otthon, és 9 ment be jelenléti oktatásra.

Megy vagy marad?

Április 19-től csak az 1-4. osztályosoknak indul a személyes tanítás, sok szülő azonban így sem engedi közösségbe a gyerekét. Nálatok mik a tapasztalatok, és ti hogy döntöttetek?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!