szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) újabb közleményt adott ki a hétfői iskolanyitásokkal kapcsolatban. Továbbra is arra kérik a kormányt, hallgassanak azokra, akik a nyitás halasztását kérik.

A szakszerevezet közleménye szerint a PDSZ XXIV. Kongresszusa „elítéli a szülők és a pedagógusok megfélemlítését és fenyegetését”.

Szerintük azokat a pedagógusokat, akik a munka törvénykönyve alapján megtagadják a jelenléti nevelést és oktatást, az intézményvezetők és fenntartók „rendre retorzióval fenyegetik”. A szakszervezet szerint olyan jogellenes lépésekre akarják kényszeríteni a tanárokat, mint a táppénzre vonulás, és „azonnali hatályú, rendkívüli jogviszonymegszüntetéseket helyeznek kilátásba”.

A közlemény szerint a tanárokat és a szülőket egyaránt fenyegetik a tanítási év meghosszabbításával, amennyiben nem jelennek meg a gyermekek az intézményekben. A szakszervezet azt írja, hogy ez az intézkedés jogellenes volna, arra viszont alkalmas, hogy többeket meghátrálásra késztessenek.

A PDSZ követeli, hogy a „járványügyi adatok és az egészségügy helyzete alapján történjenek a közoktatási intézményekkel kapcsolatos döntések”. Azt is, hogy a kormány hallgasson a PDSZ-re, az egészségügyben dolgozókra és Magyar Orvosok Szakszervezetére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!