szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy tűnik, ha törik, ha szakad, az általános iskolák április 19-én nyitnak. A kormány tanácsadó minisztériumi elemzőcsapatának tagja szerint amíg nincs meg a védettség, maszkban kell tanítani és tanulni is.

"Amíg valamennyi pedagógus meg nem kapja a második oltását, és azt követően nem telik el még további két hét, a tanároknak, illetve az iskolába járó diákoknak maszkot kellene viselni és távolságot kellene tartani" – mondta Oroszi Beatrix epidemiológus, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak tanácsokat adó Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja a Népszavának.

Még akkor is, ha maszkban tanítani nem feltétlenül könnyű, de nem is lehetetlen" - tette hozzá.

A kormány tervei szerint az általános iskolák és az óvodák a korábban eldöntött időpontban: április 19-én nyitnak majd - mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár múlt héten. Bár a középiskolások csak május 10-én térnek majd vissza a tantermekbe, a kisebbek esetében nem tér el a tervektől az oktatási kormányzat. Sok szülő azonban nem örül a döntésnek, inkább kivennék gyermeküket, felmentést írnának a személyes iskolalátogatás alól.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is eredményként értékeli a középiskolák megnyitásának elhalasztását, ám továbbra is követelik valamennyi köznevelési intézmény zárva tartását és az eddigi munkarend fenntartását. Szerintük ez nemcsak a pedagógusok érdeke, hanem össztársadalmi érdek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!