szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az osztrák kormány február 8-tól új nyitási tervekkel készül, persze szigorú szabályok mellett.

Enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon Ausztriában február 8-tól – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn.

Szigorú óvintézkedések mellett újranyithanak az iskolák, de tantermi oktatásban csak negatív koronavírusteszttel vehetnek részt a diákok. Akiknek ilyen nincs, azoknak továbbra is online tartják meg az órákat.

Az általános iskolák tanulói hétfőtől péntekig jelenléti oktatásban vesznek részt, és minden héten két teszt kötelező. A felső tagozatos diákokat két csoportra osztják, az első csoport a hét első két napján, a második a hét harmadik és negyedik napján vesz részt az iskolai oktatásban. Pénteken pedig valamennyi felsős távoktatásban lesz majd. A teszt ugyancsak kötelező a bejáráshoz, akárcsak az FFP2 maszk viselése.

Itthon még maradnak a korlátozások legalább március 1-ig - jelentette be múlt héten a kormány. Így az összes középiskolás - beleértve az érettségizőket, akiknek a személyes készülésre nagy szükségük lenne - otthonról tanul még egy hónapig.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!