szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Romániában a második félévtől akár jelenléti formában is folytatódhat az oktatás.

Az országban a kormány november 9-től rendelte el az iskolák bezárását, azóta mindenhol teljes egészében áttértek az online oktatásra. Viszont, ha a következő hetekben minden jól alakul, akkor Klaus Iohannis államfő szerint, visszatérhet valamennyi gyermek az óvodákba és az iskolákba. Erre ott lesz lehetőség, ahol zöld besorolást kapnak, tehát a fertőzések aránya nem haladja meg az 1,5 ezreléket.

A sárga besorolású területeken az óvodások, az elemi iskolások, valamint a végzős osztályok (8. és 12. évfolyamok) térhetnek vissza az iskolapadokba, a többi osztálynak online folytatódik az oktatás. A piros besorolásúakban, az óvodásoknak és az elemi iskolásoknak tartanak csak jelenléti oktatást. Ha lesznek olyan területek, ahol még rosszabb a helyzet, akkor azokban momindenkinek marad a távoktatás.

Az egyetemek maguk dönthetik el, hogy miként folytatják az oktatást. Hozzátették, hogy február 2-án újra elemzik a számokat, és ekkor hozzák meg a végső döntéseket a személyes tanítás újraindításáról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!