szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főváros harmadik kerületében, az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben csütörtökön végezték el a teszteket. Elenyésző számú dolgozóról derült ki, hogy fertőzött - ők is tünetmentesek.

November 26-án az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntartásában működő óvodákban és bölcsődékben is tesztelték a dolgozókat. A 11 önkormányzati fenntartású óvoda összesen 32 épületéből 31-ben végeztek szűrést, a maradék egy intézménybe pénteken mennek, bölcsődéik 10 tagintézményéből pedig 9-ben, egyben szintén a pénteki nap folyamán fognak tesztelni - írták meg a kerület oldalán.

Az óvodai tesztek során 497 mintát vettek, ebből összesen öt lett pozitív. Az öt fertőzött, öt különböző intézményben dolgozik: érintett az Óbudai Gyermekvilág Óvoda, a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda, az Óbudai Mesevilág Óvoda, valamint a Pitypang Művészeti Óvoda Dósa utcai, illetve Ürömi utcai intézménye is.

A bölcsődei dolgozozók közül eddig 253-at teszteltek, három esetben lett pozitív az eredmény. Ők szintén különböző intézményekben - a Kerék Bölcsődében, az Arató Bölcsődében és a Kelta Bölcsődében - dolgoznak. Az utóbbi bölcsőde esetében azt is kiemelték, az érintett munkatárs nem találkozott a gyerekekkel.

Mind az óvodákban, mind a bölcsődékben azok a kollégák, akiknek pozitív lett a teszteredményük, tünetmentesek voltak - tették hozzá.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, november 23-án indult a nagy tesztelés az iskolákban és az óvodákban. A mintavételben egyetemisták is segítenek.

A PSZ célja az, hogy a megfertőződött dolgozók megkapják a bérük száz százalékát

A tesztelés elkezdődött, a PSZ régi követelése valósult meg ezzel, viszont azzal nem értenek egyet, hogy nem tették kötelezővé.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!