szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amennyiben az osztrák példát követjük, akkor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a magyar iskolák bezárását is indokoltnak látja.

Ausztria november 17. keddtől december 8-ig bezárja az iskolákat. Az oktatási szakszervezet a bezárás mellett követelik, hogy az intézményi dolgozóknak beígért, államilag finanszírozott tesztelés ezidő alatt történjen meg.

Kérik az uniós forrásokból a munkáltatókat és a munkavállalókat segítsét, a gyermekével a járvány alatt otthonmaradásra kényszerülő szülő is minősüljön keresőképtelennek, és a táppénze mellé részesüljön kiegészítő jövedelempótló támogatásban.

Az újranyitás után, a járványhelyzet teljes időtartama alatt javasolják a felsősök és a középiskolások digitális tanrendjének megtartását

A PDSZ már november 3-án is az iskolák bezárását kérte a kormánytól, eddig hiába.

Túlterheltség: ez jellemezte leginkább a tanárokat és a szülőket a tavaszi távoktatás alatt

Egy frissen közzétett felmérés eredményeiből kiderült, hogy a tavaszi távoktatás alatt a tanárok közel felének naponta 10 vagy annál is több órát kellett foglalkozni a sulis teendőkkel, de a szülőkre is jóval nagyobb teher hárult, mint amikor tantermi oktatás van.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!