szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A végzős általános sulisok első nagyobb megmérettetésére 2021. január 23-án kerül sor, ezen a napon 10 órától írják ugyanis a diákok a központi írásbeli felvételi vizsgát. Mutatjuk, hogyan lehet gyakorolni a januári felvételire.

A diákok egy része általában 12 hetes középiskolai felvételi előkészítőn veszt rész, annak érdekében, hogy biztosra menjenek az év eleji vizsgán, vannak akik magántanárhoz is járnak, megint mások pedig úgy gondolják, elég a tanórai készülés. Egy biztos, az előző évek feladatsorainak tanulmányozásával nem lehet mellélőni. 

A 2020-as 6 és 8 osztályos gimnáziumba felvételizők feladatsorait és megoldókulcsait itt, a nyolcadikosok feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit pedig itt nézhetitek meg. A tavalyi 6 és 8 osztályos doksikat innen, a 9. osztályba felvételizők feladatlapjait pedig innen tölthetitek le. A 2018-as feladatokat és megoldásokat itt és itt találjátok. Az ennél korábbi feladatsorok között itt böngészhettek.

Ha már eleget gyakoroltatok, akkor érdemes egy-két feladatsort kinyomtatnotok és élesben is kipróbálnotok - időkorláttal és segítség nélkül -, hogy szokjátok a vizsgaszituációt.

A központi felvételi 2021. január 23-án lesz, a vizsgákra 2020. december 4-ig lehet jelentkezni. A jelentkezést közvetlenül abban az iskolában kell leadnotok, ahol meg szeretnék írni a tesztet. A középiskolai felvételivel kapcsolatos összes fontos dátumot itt nézhetitek meg.

Középiskolai felvételi 2021: már elérhetőek a felvételi tájékoztatók az iskolák oldalán

Már érdemes nézegetni a kiszemelt középiskolák honlapját. A napokban ugyanis nyilvánosságra hozták a középiskolák a 2021. szeptemberében induló osztályok listáját és a felvételi tájékoztatót

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!