szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eddigi szabályokkal ellentétben, idén a koronavírus-járvány miatt a veszélyhelyzet végét követően még 180 napig elfogadják a korábbi hitelesítést.

Idén - október 31. helyett - december 15-éig meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét, ezért a tanulók december közepéig kedvezményesen utazhatnak velük - olvasható a MÁV közleményében. 

A 2019/2020-as tanévre érvényesített diákigazolványokat december közepéig a MÁV-Start vonatain, a Volánbusz járatain, a HÉV-eken, illetve a BKK járatain is elfogadják. Azoktól a tanulóktól, akiknek még nem érkezett meg az új diákigazolványuk, elfogadják az oktatási intézmények által elektronikusan küldött, QR-kóddal ellátott, diákigazolványt helyettesítő igazolás kinyomtatott változatát is.

A diákigazolvány a legjobb része a diákéveknek, hiszen rengeteg helyen kaphattok kedvezményeket a kártyátok felmutatásával. Vehettek kedvezményes belépőket - például múzeumokba, színházba, moziba -, vagy akár egyes helyeken olcsóbban is ebédelhettek. Mindemellett a könyvtári beirítkozásokért is jóval kevesebbett kell fizetnetek. Itt megnézhetitek, hogy mennyibe kerülnek diákként az olvasójegyek a főváros nagyobb könyvtáraiban.

A Pécsi Tudományegyetem új chatbotja válaszol a betegek kérdéseire és már egy egyetemi vizsgán is átment

Egy orvosegyetemi neuropszichológia írásbeli vizsgán már átmegy a PTE ÁOK és az IBM által közösen fejlesztett, mesterséges intelligencia által működtetett chatbot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!