szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Polgármesteri utasításra az összes kerületi óvodában betiltották a könyvet.

A csepeli polgármester betiltotta a Meseország mindenkié című könyvet a kerületi óvodákban. A döntését levélben közölte az intézmények vezetőivel, akik az ovis értekezleten továbbították az üzenetet az óvodai nevelők felé - írja a 444.hu.

A lapnak az egyik intézmény óvónője elmondta, hogy ezt a könyvet eddig sem olvasták a gyerekeknek, nincs is meg az óvodának. Hozzátette: különösnek találja a tiltást, mert eddig nem szóltak bele, hogy mit olvashatnak és mit nem. Korábban nem fordult elő, hogy könyveket betiltott vagy ajánlott volna a polgármester.

Az említett könyvben egyébként tizenhét klasszikus mese található, amelyet kortárs szerzők írtak újra. A mesékben olyan hősök szerepelnek, akik valamilyen kisebbségi csoporthoz tartoznak. A kötet alapvetően a toleranciáról, mások elfogadásáról szól.

Akár húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen egy ritka Harry Potter könyvért

Igencsak meglepődött egy brit férfi, miután kiderült, hogy a 21 évvel ezelőtt vásárolt Harry Potter könyvéért akár 50 ezer fontot, azaz majdnem húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen. A könyvespolcán pihenő könyv ugyanis az első kiadás egyik példánya, amiért megőrülnek a gyűjtők.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!