szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pedagógusok világnapja alkalmából a tanárok oktató és nevelő munkájához csatolta ez a jókívánságot a minisztérium.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint pedagógusok kiemelkedő hivatás- és felelősségtudattal, maximális elkötelezettséggel végzik mindennapi munkájukat. Kiemlik, idén a koronavírus-járvány miatt még nagyobb felelősség hárult rájuk, és ők ebben a helyzetben is, mind a tavasszal bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend idején, mind szeptembertől az oktatás hagyományos formában történő újraindítását követően kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és nyújtanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nagyrabecsülését fejezi ki minden pedagógusnak és az őket segítő kollégáiknak. Ezekben a hetekben különösen nagy szükség van a pedagógusok és a szülők együttműködésére annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés az óvodákban és az iskolákban is eredményes legyen.

A minisztérium köszönetét fejezi ki a tanároknak a fegyelmezett, felelősségteljes együttműködésért - írják. Hozzáteszik, fontos, hogy az óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, tanítók, tanárok továbbra is nagy gondot fordítsanak a járványügyi szabályok betartására az egészség megőrzésének és az oktatás-nevelés zavartalanságának érdekében.

A pedagógusok világnapja alkalmából oktató és nevelőmunkájukhoz sok örömet és nagyon jó egészséget kívánunk!

 - írják mai közleményükben. Azonban nem mindenki így képzeli el a hálát, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) még a tanév végén felszólította az EMMI-t és az ITM-et,  hogy a kormányzat által sikeresnek ítélt digitális oktatási időszak végrehajtó szereplőinek felmerült költségeit, egyszeri készpénz, vagy béren kívüli juttatás (cafetréria) formájában ellensúlyozza. Ezért tanáronként nettó 100 ezer forint értékű egyszeri juttatás kifizetését kérték.

Sztrájkot hirdet a PDSZ, ha kormány nem intézkedik

Többek között a ki nem fizetett túlórákkal és a járványügyi helyzettel kapcsolatban kérik a kormányt, hogy tegyen lépéseket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!