szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Országszerte rendben elindult a diákok testhőmérséklet-ellenőrzése a szakképző iskolákban - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön

Közlése szerint a minisztériumban is felmérték, hogy pontosan mit kell beszerezni a szakképző centrumok számára az október 1-jétől kötelező testhőmérséklet-vizsgálatokhoz.

Ezért a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 5700 pisztolyos lázmérőt és 24 lázmérőkaput biztosít az intézményeknek - mondta Schanda Tamás.

Az államtitkár a nagyobb iskolákban elhelyezett hőkapuk működésére is kitért, ez alapján a kaupuk percenként 60 ember zökkenőmentes áthaladását teszi lehetővé. Eközben plusz/mínusz 0,2 Celsius-fokos pontossággal méri meg az elhaladók testhőmérsékletét, és jelez, ha lázas diákot talál.

Őszi szünet, érettségi és középiskolai felvételi - ezek a hónap legfontosabb dátumai

Elindult a második hónap a 2020/2021-es tanévből: jön az őszi érettségi, beindul a középiskolai felvételi és kötelező lesz a lázmérés. Összeszedtük a legfontosabb dátumokat, amikre ebben a hónapban figyelni kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!